Події факультету


Студенти кафедри біоінженерії і води прийняла активну участь у XVІІІ Всеукраїнській науковій Zoom-конференції студентів з розділу «Харчові технології» та науковій конференції здобувачів вищої освіти (11-13 травня 2022 року)

Студенти і викладачі кафедри біоінженерії і води прийняла активну участь в студентських наукових конференціях, що пройшли з 11 по 13 травня 2022 року в Одеському національному технічному університеті.

12 травня на пленарному засіданні XVІІІ Всеукраїнської наукової Zoom-конференції студентів з розділу«Харчові технології» від кафедри біоінженерії і води виступив магістр Кольчак Дмитро з доповіддю на тему: «Технологія виробництва зброжених овочевих соків», науковий керівник – д.т.н., професор Безусов А.Т. Доповідь представлена за темою кваліфікаційної роботи магістра. Дмитро презентував свої результати теоретичних і експериментальних досліджень на високому професійному рівні, надав змістовні відповіді на всі запитання. Слухачі відмітили гарну підготоку магістранта, його глибокі знання за темою дослідження, а також актуальну наукову складову роботи.

Також 12 травня на засіданні секції кафедри біоінженерії і води в рамках Наукової конференції здобувачів вищої освіти було заслухано 9 актуальних, цікавих та яскравих доповідей студентів. На засіданні були присутні 45 учасників конференції, більшість з яких студентирізних курсів (з 1 по 4) та різних спеціальностей, а також викладачі кафедри. Проводила засідання секції конференції завідувачка кафедри Коваленко О.О.

Студенти «біотехнологи» 4-го курсу присвятили доповіді тематиці виконанихтеоретичних і експериментальних досліджень в рамках дипломних проектів бакалаврів. Студенти 3-го курсу представили свої теоретичні дослідження, що базувалися на вивченні наукової літератури, та плани своїх майбутніх експериментальних досліджень. А студенти різних спеціальностей 2-го та 1-го курсу присвятили доповіді актуальним проблемам у сфері водопідготовки та шляхи їх вирішення. Доповідачі та теми їх доповідей наведені нижче.

1. Піструй Марія (гр. БІО-49) – «Перспективи використання лужних протеаз в різних галузях промисловості», науковий керівник – к.т.н., доц. Афанасьєва Т.М.
2. Чорній Валерія (гр. БІО-49) – «Біотехнологія виробництва ергостерину із сухих хлібопекарних дріжджів», науковий керівник – к.т.н., доц. Афанасьєва Т.М.
3. Голубенко Анастасія(гр. БІО-49) – «Біотехнологія виробництва β-галактозидази з використанням Kluyveromyceslactis», науковий керівник – к.т.н., доц. Доценко Н.В.
4. Циганкова Світлана (гр. БІО-38) – «Відходи виробництва лимонної кислоти на основі продуцента культури Aspergillusniger та їх використання», науковий керівник – к.т.н., доц. Палвашова Г.І.
5. Трофімович Олександра(гр. БІО-38) – «Біосинтез оцтової кислоти оцтовокислими бактеріями Acetobacteraceti», науковий керівник – к.т.н., доц. Палвашова Г.І.
6. Пеліпас Софія і Хмельовська Катерина(гр. ТЗХ-22) – «Стічні води як джерело води питної: технології, перспективи для України», науковий керівник – к.т.н., доц. Берегова О.М.
7. Ровінська Анастасія(гр. ТМ-21) – «Мінеральні води в супермаркетах України», науковий керівник – к.х.н., доц. Ляпіна О.В.
8.Железняк Ганна(гр. ТМ-25) – «Значення pH i рЕ для аналізу якості води», науковий керівник – к.т.н., доц. Берегова О.М.
9. Кідакова Дар’я, Ісаєва Дарина,Ісаєва Олександра(гр. БІО-18) – «Різні аспекти застосування води у фармацевтичній галузі», науковий керівник – д.т.н., проф. Коваленко О.О.

Дякуємо всім учасникам конференцій та їх керівникам!

Бажаємо подальших успіхів, наснаги, нових перемог та мирного неба!

Новосельцева Вікторія Вікторівна,
старший викладач кафедри біоінженерії і води ОНТУ, секретар секції конференції





XVІІІ Всеукраїнська наукова Zoom-конференція студентів з розділу «Харчові технології»
XVІІІ Всеукраїнська наукова Zoom-конференція студентів з розділу «Харчові технології»
XVІІІ Всеукраїнська наукова Zoom-конференція студентів з розділу «Харчові технології»
XVІІІ Всеукраїнська наукова Zoom-конференція студентів з розділу «Харчові технології»
XVІІІ Всеукраїнська наукова Zoom-конференція студентів з розділу «Харчові технології»
XVІІІ Всеукраїнська наукова Zoom-конференція студентів з розділу «Харчові технології»
XVІІІ Всеукраїнська наукова Zoom-конференція студентів з розділу «Харчові технології»
XVІІІ Всеукраїнська наукова Zoom-конференція студентів з розділу «Харчові технології»
XVІІІ Всеукраїнська наукова Zoom-конференція студентів з розділу «Харчові технології»
XVІІІ Всеукраїнська наукова Zoom-конференція студентів з розділу «Харчові технології»


назад к списку