Кураторы


ЗВІТ
о роботі кураторів на факультеті
«Технології вина та туристичного бізнесу»
за І семестр 2018 – 2019 навчальногороку

Група

П.І.Б.

Кафедра

Телефон

Ел. адреса

 

1 курс

МТ-13

Крупіца Ірина Вікторівна

ТБтаР

066-74-38-780

krupichka@ukr.net

Т-14,
ГТ-15,
Тс-307

Воскресенська Олена Володимирівна

ТБтаР

099-63-32-250

icpa2215@gmail.com

ТВ-11

Мельник
Ірина Василівна

ТВтаЕ

097-30-52-551

ivmelnik@ukr.net

ТВс-31

Калмикова Ірина Семенівна

ТВтаЕ

067-481-94-47

iragaby@gmail.com

ПВ-12а
ТТЗ-12б

Ляпіна
Олена Василівна

БіВ

093-932-69-03

lyapyshka@te.net.ua

БІО-18
БІО-19

Ільєва Олена Сергіївна

БіВ

097-52-46-042

ilievalena2@gmail.com

 

2 курс

Т-205
Т-206

Лазука Катерина Дмитрівна

ТБтаР

096-137-14-08

katyalazuka@ukr.net

ТВКП-21

Швець
Наталія Олександрівна

БМіФХ

067 480 28 84

nashvetz@ukr.net

ТВКП-22

Новосельцева Вікторія Вікторівна

БіВ

093-002-50-35

vika.novoseltseva.000@gmail.com

БІО-29

Нікітчина Тетяна Іванівна

БіВ

097-579-61-43

alex-n@te.net.ua

 

3 курс

Т-305

Крупіца Ірина Вікторівна

ТБтаР

066-74-38-780

krupichka@ukr.net

Т-306

Гілко Оксана Костянтинівна

ТБтаР

093-373-70-38

gilko0701@gmail.com

ТВКП-31

Калмикова Ірина Семенівна

ТВтаЕ

067-481-94-47

iragaby@gmail.com

ТВКП-32

Берегова Ольга Михайлівна

БіВ

093-70-34-925

elka_od@ukr.net

БІО-39

Журлова Олена Дмитрівна

БМтаФХ

093-77-32-398

e.zhurlova@gmail.com

Усього задіяно у кураторській роботі на факультеті 13 викладачів:
– кафедра туристичного бізнесу і рекреації– 4викл. (3 ас. и 1 доц.),
– кафедра біоінженерії і води – 5 викл. (1 ас., 4 доц.)
– кафедра технології вина та енології – 2 викл. (2 доц.)
– кафедра біохімії, мікробіології та фізіології харчування – 2 викл.( 2 ас.)

Кураторська робота на факультеті проводиться відповідно розробленим планам кураторської роботи факультету, кафедр та кожного куратора.

У планах роботи враховувалися важливі події країни у поточному році, знаменні дати, відвідування культурних закладів і міроприємств, залучення студентів у роботі інституту культури, в спорті, за всіма напрямками, які проводяться в рамках факультету і академії.

Проводилися обов’язкові кураторські години, які рекомендовані Міністерством Освіти і науки, інститутом кураторства.


НАВЧАЛЬНА РОБОТА.

Куратори здійснюють контроль над процесом навчання у студентських групах, допомагають студентам у вирішенні складних завдань, допомагають знайти вихід із складних ситуацій, а також постійно підтримують контакт із деканатом та батьками студентів.

Усіма кураторами проводилися бесіди по ознайомленню студентів з правилами розпорядку в Академії, поведінки у гуртожитку та інших громадських місцях, бесіди про здоровий образ життя, боротьбу з палінням, алкаголізмом та СНІДом, профілактики туберкульозу, кримінальної відповідальності противоправних дій, ознайомлення з антикорупційною програмою ОНАХТ, про права і обов’язки студентів. Кураторами проводилася попереджувальна бесіда із студентами про неприпустимість участі у несанкціонованих мітингах та зібраннях, інструктажі з безпеки життєдіяльності перед початком зимових канікул, необхідність вчасно проходити медогляд.

В групах були проведені кураторськи години на теми: «24 серпня – День незалежності України», «Історія Одеської національної академії харчових технологій», «21листопада –День гідності і свободи»,«100-річчя НАН України», «Антикорупційна програма ОНАХТ».


«24 серпня – День незалежності України»

ЗВІТ о роботі кураторів  ЗВІТ о роботі кураторів 

Група ТВКП-32, куратор Берегова О.М


ЗВІТ о роботі кураторів  ЗВІТ о роботі кураторів 

Група БІО-29, куратор Нікітчіна Т.І.


ЗВІТ о роботі кураторів  ЗВІТ о роботі кураторів 

Групи ТВКП-31, ТВс-31, куратор Калмикова І.С.           Група ТВКП-22, куратор Новосельцева В.В.


ЗВІТ о роботі кураторів  ЗВІТ о роботі кураторів 

Групи Т-14, ГТ-15, Тс-307, куратор Воскресенська О.В.        Групи ТВКП-21, БІО-39,куратори Швець Н.О., Журлова О.Д.


ЗВІТ о роботі кураторів  ЗВІТ о роботі кураторів 

Групи БІО-18, БІО-19, куратор Ільєва О.С.       Група Т-306, куратор Гілко О.К.


ЗВІТ о роботі кураторів  ЗВІТ о роботі кураторів 

Групи Т-205, Т-206, куратор Лазука К.Д.           Групи ПВ-12а, ТТЗ-12б, куратор Ляпіна О.В.



«21 листопада – День гідності і свободи»

ЗВІТ о роботі кураторів  ЗВІТ о роботі кураторів 

Групи ПВ-12а, ТТЗ-12б, ТВКП-32, куратори Ляпіна О.В., Берегова О.М.


ЗВІТ о роботі кураторів  ЗВІТ о роботі кураторів 

Група МТ-13, куратор Крупіца І.В.


ЗВІТ о роботі кураторів  ЗВІТ о роботі кураторів 

Група БІО-29, куратор Нікітчіна Т.І.


ЗВІТ о роботі кураторів

Група Т-306, куратор Гілко О.К.


ЗВІТ о роботі кураторів  ЗВІТ о роботі кураторів 

Групи Т-14, ГТ-15, Тс-307, куратор Воскресенська О.В.            Група ТВКП-22, куратор Новосельцева В.В.


ЗВІТ о роботі кураторів  ЗВІТ о роботі кураторів 

Групи ТВКП-31, ТВс-31, куратор Калмикова І.С.            Групи ТВКП-21, куратор Швець Н.О.


ЗВІТ о роботі кураторів  ЗВІТ о роботі кураторів 

Групи БІО-18, БІО-19, куратор Ільєва О.С.       Група ТВ-11, куратор Мельник І.В.


ЗВІТ о роботі кураторів 

Група БІО-39, куратор Журлова О.Д.



«Антикорупційна програма ОНАХТ»

ЗВІТ о роботі кураторів  ЗВІТ о роботі кураторів 

Група ТВКП-22, куратор Новосельцева В.В.            Група БІО-29, куратор Нікітчіна Т.І.


ЗВІТ о роботі кураторів  ЗВІТ о роботі кураторів 

Групи Т-205, Т-206, куратор Лазука К.Д. Групи ПВ-12а, ТТЗ-12б, ТВКП-32,            куратори Ляпіна О.В., Берегова О.М.


9 жовтня 2018 року відбулася лекція директора музею ОНАХТ В.С. Дембицького для студентів 1 курсу факультету Технології вина та туристичного бізнесу. Студенти ознайомилися з історією академії, починаючи з 1902 року і по теперішній час. Знання історії академії сприяє формуванню у студентів розуміння ролі і значення обраної спеціальності, знання історії академії і своєї країни, почуття глибокої поваги до всіх засновників і вченим академії. Адже хто не знає свого минулого, той не вартий майбутнього.

ЗВІТ о роботі кураторів  ЗВІТ о роботі кураторів 
ЗВІТ о роботі кураторів

27 листопада 2018 року відбулася лекція директора музею ОНАХТ В.С. Дембицького для студентів 1-3 курсів факультету Технології вина та туристичного бізнесу «100 років з дня заснування Національної академії наук України». Цього року Національна академія наук України святкує столітній ювілей. Саме 100 років тому, на підставі закону, ухваленого 14 листопада 1918 р. Радою Міністрів Української Держави та затвердженого гетьманом України П. Скоропадським, 27 листопада 1918 р. було засновано Українську академію наук у Києві (УАН). Студенти дізналися про видатних вчених і наукові школи нашої академії.

ЗВІТ о роботі кураторів
ЗВІТ о роботі кураторів
ЗВІТ о роботі кураторів

Куратори груп відвідували гуртожитки №№ 2, 3, 4, 5 згідно графіка чергувань.



СПОРТИВНО-ОЗДОРОВЧА РОБОТА.

В Одеській національній академії харчових технологій на факультеті технології вина та туристичного бізнесу на кафедрі Біоінженерії і води 4 – 6 жовтня 2018 року відбулося секційне засідання ХI Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів з міжнародною участю «Проблеми формування здорового життя у молоді» – «ВОДА ТА СУЧАСНІ ПРОБЛЕМИ ЕКОЛОГІЇ ВОДИ».

Зав. кафедри біонженерії і води, доктор техн. наук, О.О. Коваленко привітала учасників конференції, розповіла про проблеми якості води, з якою стикається людство, як неякісна вода впливає на здоров’я людини.

ЗВІТ о роботі кураторів  ЗВІТ о роботі кураторів  ЗВІТ о роботі кураторів  ЗВІТ о роботі кураторів 

Студенти проявили велику зацікавленість і прийняли активну участь в обговоренні проблем екології води, підготовки води високої якості для потреб харчової галузі і води для споживання людиною у побуті.

6 жовтня студенти 1-го і 2-го курсів факультету разом з кураторами прийняли участь у традиційному туристичному переході уздовж берега моря. Девіз переходу: «Брось сигарету – пойди в поход!».Студенти відпочили, поспілкувалися, фотографувалися. Наша академія завжди демонструє здоровий спосіб життя, тому студенти із кураторами прийняли активну участь у цій акції. Головне не швидкість подолання наміченої дистанції, а спокійний розмірений похід для підтримання активного способу життя та нашого здоров’я.

ЗВІТ о роботі кураторів ЗВІТ о роботі кураторів ЗВІТ о роботі кураторів

КУЛЬТУРНО-МАСОВА РОБОТА.

22 .09.2018 Свято яблук в парку ім. Горького. Конкурси, дегустації, профорієнтаційна робота. (куратор Ільєва О.С.)

30 жовтня - 2 листопада 2018 року студенти здавали кров. Це виняткова можливість подарувати свою кров незнайомій людині, яка її потребує, і врятувати їй життя. Ніхто не може знати, коли кров знадобиться йому самому, його дитяті, його улюбленій людині, його матері або його другу.Велике ДЯКУЮ небайдужим!

ЗВІТ о роботі кураторів  ЗВІТ о роботі кураторів 

Студенти групи Т-306 Бойко В.І., Герасимова Г.С., Пошивайло Ю.А. (куратор Гілко О.К.)            Студент групи ТВКП-22 Робейко О.Р. (куратор Новосельцева В.В.)


19 жовтня 2018 року студенти та викладачі факультету Технології вина та туристичного бізнесу Одеської національної академії харчових технологій відвідали музичну комедію «За двома зайцями» в Одеському українському театрі ім. В. Василька – одну з найпопулярніших українських класичних комедій. Яскрава, барвиста постановка –це справжнє свято для глядача.


ЗВІТ о роботі кураторів  ЗВІТ о роботі кураторів  ЗВІТ о роботі кураторів 

25 вересня 2018 року на факультеті Технології вина та туристичного бізнесу Одеської національної академії харчових технологій професором кафедри біоінженерії і води Верхівкером Я.Г. була прочитана лекція на тему: «Кава та чай в культурі народів світу».

ЗВІТ о роботі кураторів

16 жовтня 2018 року в Одеській національній академії харчових технологій на факультеті Технології вина та туристичного бізнесу доцентом кафедри біохімії, мікробіології та фізіології харчування Єгоровою А.В. була прочитана лекція на тему: «Особливості загальної мікробіологічної оцінки харчових виробництв».

ЗВІТ о роботі кураторів

17 жовтня 2018 року в Одеській національній академії харчових технологій на факультеті Технології вина та туристичного бізнесу завідувачем кафедри біоінженерії і води, д.т.н., Коваленко О.О. була прочитана лекція на тему: «Альтернативні джерела води».

ЗВІТ о роботі кураторів

В умовах зростаючого дефіциту прісної води все більш актуальним стає пошук шляхів його подолання. В промислових масштабах це питання вирішується шляхом опріснення природних вод з високою мінералізацією.

Для господарсько-побутових потреб люди, які проживають в умовах засушливого клімату, в пустелях чи на високогір’ї напрацювали багато простих способів отримання води з не традиційних для більшості населення джерел. Це отримання води із повітря, туманів, накопичення дощової води, плавлення льодових покривів та інші. Лекція супроводжувався цікавими фактами та інформативними ілюстраціями.

01.11. 2018 р. в ОНАХТ проходив Ярмарок вакансій, який щорічно проводиться на базі академії, де були представлені понад 92 компаній України. Студенти кураторських груп прийняли активну участь і залишили свої анкетні дані для пошуку своєї майбутньої роботи та точок практики. В конференц-залі Одеської національної академії харчових технологій виступали представники успішних українських компаній, які зацікавили найкращими пропозиціями як стажування так і представленими видами робіт, що дасть змогу пройти практику і набути досвід для майбутньої кваліфікованої роботи.


ЗВІТ о роботі кураторів  ЗВІТ о роботі кураторів 

Студенти гр. БІО 29 на «Ярмарку вакансій»


2 листопада 2018 року на факультеті Технології вина та туристичного бізнесу Одеської національної академії харчових технологій доцентом кафедри біохімії, мікробіології та фізіології харчування Шпирко Т.В. на вул. Дворянській була прочитана лекція на тему: «Екологія та здоров’я людини».


ЗВІТ о роботі кураторів  ЗВІТ о роботі кураторів 

Лектор підкреслила, що людина – це біологічна істота, тому всі природні фактори та умови, у яких вона живе, впливають на її здоров'я. Активна трудова діяльність упродовж багатьох тисяч років розвинула і ускладнила взаємозв'язок людини і природи. Лише шляхом пристосування до навколишнього середовища людина залишається жити на Землі.Студенти, що відвідали лекцію, зробили висновок, що екологічна ситуація потребує мобілізації всього суспільства на вирішення існуючих проблем. Проблеми здоров'я людини закладено в самій людині, у знанні та розумінні нею низки проблем, а також в умінні дотримуватись правил здорового способу життя.

13 листопада 2018 року відбулася лекція к.х.н., зав. лабораторією ТОВ "Інфокс" філіалу "Інфоксводоканал" Поліщука А.А. на тему: «Методи і проблеми забезпечення мікробіологічної безпекиводопровідної води України» для студентів факультету Технології вина та туристичного бізнесу. Лектор розповів про проблеми підготовлення якісної води для населення, про методи і способи знезараження, їх переваги і недоліки. За даними ВООЗ (Всесвітньої організації охорони здоров'я), більше 80% всіх проблем здоров'я людини пов'язані з якістю питної води. Тому розумний і правильно вибраний метод знезаражування води забезпечить її безпеку. Лекція пройшла цікаво, у студентів виникало багато запитань, на які вони отримали відповіді в ході лекції.

ЗВІТ о роботі кураторів ЗВІТ о роботі кураторів

15.11.2018 куратором Мельник І.В. була проведена кураторська година, присвячена Божоле Нуво (Beaujolais nouveau). Фестиваль Божоле-нуво вважається одним з найулюбленіших народних свят Франції та широко відзначається не тільки в цій країні, а й у багатьох країнах світу. Свято молодого вина стає традиційним й для нашої академії.


ЗВІТ о роботі кураторів  ЗВІТ о роботі кураторів 

16.11.2018 – День молодого вина – день факультету ТВтаТБ. Куратор Калмикова І.С. підготувала афішу та склала вірш до Дня молодого вина


ЗВІТ о роботі кураторів  ЗВІТ о роботі кураторів 

Читальний зал бібліотеки


ЗВІТ о роботі кураторів

Ресторан 112


22 листопада 2018 року на факультеті Технології вина та туристичного бізнесу була прочитана лекція на тему: «Жіноча подорож та базова косметика» асистентом кафедри туристичного бізнесу та рекреації Павловою Іриною Олександрівною на Дворянській.

ЗВІТ о роботі кураторів

Лектор розповіла присутнім про особливості функціонування шкіри в різному віці та різних умовах, про вплив на неї різноманітних факторів навколишнього середовища. Вона порекомендувала, яку саме косметику необхідно брати жінкам для подорожей як в холодні, так і в теплі країни.

29 листопада 2018 року на факультеті Технології вина та туристичного бізнесу доцентом кафедри технології вина та енології Калмиковою І.С. була прочитана лекція на тему: «Стан і перспективи розвитку винного туризму в Україні та Молдові».


ЗВІТ о роботі кураторів  ЗВІТ о роботі кураторів 

07.12.2018 куратором Мельник І.В. була проведена кураторська година Акція «Чиста академія» – вбирання кафедри технології вина та енології.


ЗВІТ о роботі кураторів  ЗВІТ о роботі кураторів 

КУЛЬТУРНЕ ВИХОВАННЯ.

Були проведені кураторські години, присвячені культурному вихованню. Підвищенню культурного рівня студентів сприяють заходи, що проводяться разом з «Літературною вітальнею» академії, походи в театри і музеї міста, а також лекції Інституту культури.

В деканаті в журналах відвідування студентами навчальних занять, а також в електронному журналі академії щотижня проставляються пропуски занять, і куратори своєчасно можуть використовувати ці відомості у своїй роботі. Слід сказати, що відвідування студентами занять бажає кращого (багато студентів працюють і тому пропускають заняття).

Хочеться відмітити кращих кураторів факультету ТВтаТБ: Нікітчина Т.І. (гр. БІО-29) і Калмикова І.С. (гр. ТВКП-31, ТВс-31), які вчасно виконували завдання, проводили кураторські години, здавали звіти. Також неможливо зробити повний аналіз роботи кураторів, оскільки не були здані усі звіти кураторів вчасно.

Куратори, які пропустили чергування у гуртожитках згідно затвердженого деканатом графіка чергувань кураторів академічних груп факультету ТВтаТБ у гуртожитках (з 17 вересня по 30 грудня 2018р.)

1.Мельник І.В

2, 4, 5, 3

01.10–07.10

2. Лазука К.Д

2, 4, 5, 3

2.10–28.10

3. Швець Н.О

2, 4, 5, 3

29.10–04.11

4. Новосельцева В.В

4, 5, 3

05.11–11.11

Загальна самооцінка роботи кураторів приводиться у таблиці.

Група

ПІБ

Оцінка

Оцінка

1 курс

вересень

жовтень

листопад

грудень

1 семестр

МТ-13
Т-305

Крупіца І.В.

8

11

10

 

29

Т-14,
ГТ-15,
Тс-307

Воскресенська О.В.

9

11

4

 

24

ТВ-11

Мельник І.В.

8

8

10

3

29

ПВ-12а
ТТЗ-12б

Ляпіна О.В.

8

37

16

 

61

БІО-18
БІО-19

Ільєва О.С.

17

24

11

2

54

2 курс

Т-205
Т-206

Лазука К.Д.

5

10

2

2

19

ТВКП-21

Швець Н.О.

5

15

12

 

32

ТВКП-22

Новосельцева В.В.

8

17

25

 

50

БІО-29

Нікітчина Т.І.

24

18

34

 

76

3 курс

Т-306

Гілко О.К.

8

9

20

 

37

ТВКП-31
ТВс-31

Калмикова І.С.

10

10

28

22

70

ТВКП-32

Берегова О.М.

8

19

35

12

74

БІО-39

Журлова О.Д.

4

4

15

 

23

Ст. куратор факультету ТВтаТБ О.М. Берегова