Події факультету


Совиньон Блан

Совиньон Блан

Час карантину, самоізоляції не дає приводу відзначити всьому світу 1 травня, день SauvignonBlanc. Який він Совіньйон?

Це вже залежить в якій країні він виробляється. Класичні аромати Совіньйон Блан з Долини Луара, Франція, варіюються від трави, кропиви, листя чорної смородини та спаржі до зелених яблук і аґрусу та більш езотеричних нот, таких як “pierre a fusil” і “pipidechat”. Останній викликаний унікальним хімічним з’єднанням 4MMP, який входить до групи тіолів.

Також в долині Луара, Франція, в часності виробляються такі вина, як Sancerre і Pouilly-Fumé. Кращі зразки цих вин, такі як Pouilly-Fumé з DomaineDidierDagueneau і BarondeLadoucette і Sancerre від таких як HenriBourgeois, LucienCrochetandVincentPinard є більш сухими, щільними і більш повільнимиу дозріванні в порівнянні з більшістю Совіньйон Блан з Нового Світу, і непідробно описують терруар з нюансами, які залежать від частки гравію і кременю в ґрунті.

На відміну від Старого Світу Совіньйон Блан з Нової Зеландії увірвався на міжнародну винну арену зі спектром ароматів тропічних фруктів. У найвідомішому регіоні Мальборо, який знаходиться у північній частині Південного острова Нової Зеландії, CloudyBay є одним з найпопулярніших виробників вина з винограду сорту Совіньйон Блан.

Вина з Совіньйон Блану є дуже пластичними, оскільки з ними можна поєднувати будь-які страви української, зокрема одеської кухні. Келих вина з Совіньйон Блан буде смакувати зі смаженою камбалою, із салатом з молодою бринзою та помідорами Мікадо та стравами зі свинини.

У цей нелегкий час можна поїхати на виноробню онлайн чи просто поговорити з друзями за келихом вина через соцмережі. У будь-якому випадку, ти отримаєш гарні враження!

Поділись цим записом зі своїми друзями та будьте здорові!

Використані ресурси: WineFollyта сайт JancisRobinson.

назад к списку