Події факультету


Екскурсія в Музей Анатомії

За ініціативи студентської ради факультету Технології вина та туристичного бізнесу та доцента кафедри Вищої та прикладної математики Вітюк А.В. студенти групи ТВ-11 (куратор - ст.викладач кафедри ТВтаСА Сугаченко Т.С.) 5 листопада 2019 року відвідали Музей Анатомії ОНМедУ.

Музей Анатомії Одеси було засновано у 1902 році - через два роки після заснування Одеського національного медичного університету. Колекція періодично поповнювалася і тепер налічує понад 1000 експонатів, які розміщені в 24 спеціально виготовлених дубових шафах.

В цілому експозиція музею ділиться на 12 тематичних частин: з'єднання кісток, м'язи, травна система, дихальна система, серце, ЦНС, сечостатева система, нерви і судини (голови, шиї, порожнини і кінцівок), органи чуття, загальні препарати.

У вітринах демонструються скелети, частини тіл і внутрішні органи - в розрізі і натурі, черепа, окремі кістки, щелепи, тільця немовлят і ембріони.

Тут представлені всі людські раси. З незвичайного - скелет 120-річної людини, і легкі курця¸ і фрагменти травної системи людини, яка неправильно харчувалася. Все це показує крихкість нашого організму, необхідність його «правильної експлуатації».

Експонати тут називають препаратами, тому що їх виготовляють шляхом препарування за спеціальною технологією.

«Подібної колекції на території країн СНД не існує», - гордо заявляє старший викладач кафедри анатомії Наталія Антонова, яка завідує музеєм.


Екскурсія в Музей Анатомії  Екскурсія в Музей Анатомії  Екскурсія в Музей Анатомії  Екскурсія в Музей Анатомії  Екскурсія в Музей Анатомії  Екскурсія в Музей Анатомії 

назад к списку