Події факультету


Микробиологический съезд

З 1 по 6 жовтня 2013 року відбувся ХІІІ з’їзд товариства мікробіологів України ім. С.М. Виноградського на базі Інституту сільського господарства Криму НАН України. Товариство мікробіологів (ТМУ) – це всеукраїнська громадська організація фахівців України, яка є повноправним членом Федерації Європейських мікробіологічних товариств (FENS) з 2009 року, що працює в галузі мікробіології (медичної, харчової, сільськогосподарської, промислової), вірусології та суміжних галузях.

У роботі з'їзду взяли участь понад 250 осіб, вчених України, Росії, Білорусі, Молдови, США, Польщі та Німеччини. Широко були представлені роботи молодих вчених та аспірантів.

З'їзд проводився під керівництвом президента ТМУ академіка НАНУ, д.б.н. Підгорського В.С. (м. Київ) та віце-президента ТМУ, д.б.н. професора Іваниці В.О. (м. Одеса) в режимі пленарних та секційних засідань, де були представлені усні доповіді та стендові повідомлення. Робота секцій проходила трьома паралельними потоками, на яких обговорювалися дослідження вітчизняних і зарубіжних мікробіологів за напрямами "Біорізноманіття", "Мікроорганізми в екосистемах", "Мікробні біотехнології та біоремідіаціі", "Медична мікробіологія та імунологія", "Вірусологія" і "Фізіологія, біохімія, генетика і молекулярна біологія мікроорганізмів ". Було заслухано близько 100 усних доповідей і 130 постерних повідомлень.

Постерні повідомлення представили викладачі нашої академії ¬ доц. Єгорова А.В, доц. Труфкаті Л.В. (кафедра біохімії, мікробіології та фізіології харчування), доц. Поварова Н.М. (каф. технології м’яса, риби і морепродуктів) «Використання бактеріциногенних штамів при виробництві ковбасних виробів», проф. Капрельянц Л.В., доц. Шпирко Т.В., доц. Труфкаті Л.В. (кафедра біохімії, мікробіології та фізіології харчування) «Отримання синбіотичного препарату β-глюкана, лактобацил та біфідобактерій». Постерні повідомлення аналізувалися комісіями за напрямами. На всі поставлені запитання були отримані повні та вичерпні відповіді. ХІІІ з’їзд товариства мікробіологів проходив в обстановці доброзичливості, обміну професійної інформації та позитиву.

Підгорський В.С.   Іваниця В.О   доц. Єгорова А.В, доц. Шпирко Т.В., доц. Труфкаті Л.В., доц. Поварова Н.М.   доц. Шпирко Т.В., доц. Труфкаті Л.В.   доц. Єгорова А.В, доц. Труфкаті Л.В., доц. Поварова Н.М  

назад к списку