12.02.2021 о 9-30 відбулася відкрита он-лайн лекція доцента кафедри біоінженерії і води Одеської національної академії харчових технологій, к.т.н. Палвашової Ганни Ігорівни. Тема лекції – "Дріжджі. Склад, властивості, застосування і види дріжджів". Лекція була прочитана для студентів групи БіО-39, які навчаються за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія» і вивчають навчальну дисципліну «Технологія дріжджів і бактерій».
Крім студентів, на відкритій лекції були присутні викладачі кафедри біоінженерії і води: д.м.н., проф. Стрікаленко Т.В., доценти, к.т.н.: Афанасьєва Т.М., Ільєва О.С., Доценко Н.В., Нікітчіта Т.І., а також зав. лабораторії кафедри Волчок О.В.
В лекційному матеріалі було коротко наведено історію виникнення пекарських дріжджів, а також дріжджів для виробництва пива, вина спирту. Лектор розповіла про особливості бродіння різних видів дріжджів, про одержання чистої культури дріжджів, про штами та родини дріжджів та інше.
Он-лекція проводилась із застосуванням платформи ZOOM і представлена була презентацією в Power Point. Доповненням до лекційного матеріалу був фільм за посиланням на You Tube каналі. Фільм надав студентам додаткову інформацію про технологію виробництва пекарських дріжджів.
Лекція була змістовною, матеріал викладено логічно і зрозуміло. Матеріал лекції зацікавив як студентів, так і викладачів.
Доцент кафедри біоінженерії і води ОНАХТ,
к.т.н., Афанасьєва Т.М.