Події факультету


Фіналісти кейс-чемпіонату FARMIAPPCHALLENGЕУ 2020 році

Сучасний світ дуже швидко змінюється, тому для успішної карєри недостатньо отримати певну кількість знань і тільки на це опиратись в своїй професійній діяльності. Для цього потрібно постійно вдосконалюватись, виходити за комфортні рамки професійних знань, цікавитись новими розробками та технологіями різних галузей.

В більшості такі підходи вимагають систематичної, іноді щоденної, праці. А сучасна молодь висуває свої вимоги до таких «проривних» форм освіти: короткий термін, має бути цікаво, нестандартні підходи і, бажано, винагорода за гарний результат.

Саме таким вимогам відповідають проекти міжнародної освітньої платформи CASERS. Ми вперше дізнались про такий проект від директора ННТІХП ім. М.В. Ломоносова – СолоницькоїІ.В. Сам проект стосувався маркетингових розробок, які планувалось впроваджувати на сільськогосподарських підприємствах. Він був організований відомою французькою компанією SOUFFLETAGROUKRAINE, яка існує понад 100 років, і розрахований на два місяці.

Ми долучились до роботи над проектом за три тижні до його закінчення.

Спочатку створили команду зі студентів різних курсів, які навчаються за освітньою програмою «Технології переробки плодів і овочів в аграрному бізнесі» - Мальцева Олексія, Проданової Ганни, Кольчак Дмитра та студентки освітньої програми «Технологія оздоровчого та профілактичного харчування» - Доценко Юліани. Команду назвали на честь нашого навчального закладу «FOODACADEMY». Розпочали свою роботу з ознайомленняз умовами конкурсу та його завданнями.




Фіналісти кейс-чемпіонату FARMIAPPCHALLENGЕУ 2020 році  Фіналісти кейс-чемпіонату FARMIAPPCHALLENGЕУ 2020 році 

Компанія SOUFFLET розробила мобільний додаток для агросфери і поставила реальну бізнес-задачу перед студентами – допомогти запустити його на ринку. Маркетингова стратегія, пошук клієнтів, формування нових звичок у потенційних користувачів – це ще не повний перелік викликів, за допомогою яких можна було спробувати свої сили!


Фіналісти кейс-чемпіонату FARMIAPPCHALLENGЕУ 2020 році  Фіналісти кейс-чемпіонату FARMIAPPCHALLENGЕУ 2020 році 

На переможців чемпіонату чекали дивовижні бонуси та подарунки: команди, що посядуть 2 і 3 місце, зустрінуться з ТОП-менеджерами компанії SouffletAgroUkraine за ланчем, а команду переможців очікувала подорож до Франції!

Ми нічого не знали про маркетингове просування мобільних додатків, тому що за професійним напрямком вивчаємо харчові технології. Але, короткі терміни підготовки змусили зануритись в сферу зацікавленості керівників фермерських господарств. Робота над проектом співпала з карантинними обмеженнями,тому всі обговорення відбувались он-лайн режимі. Декілька днів працювали над презентацією нашого проекту, багато сперечались про те, в якому вигляді найкраще подати інформацію. Ми вклались у відведений термін підготовки проекту і все здали вчасно. Розуміли, що конкурувати з маркетологами буде важко, але подумки мріяли про Ейфелеву вежу і це надихало. Щиро раділи, коли нам повідомили, що увійшли до фіналу конкурсу. А далі протягом тижня по дві команди в день представляли свої роботи поважному міжнародному журі.

На жаль, ми не потрапили до числа переможців конкурсу. Це нас спочатку засмутило, але коли дізнались, що переможці – професійні маркетологи з досвідом участі у подібних проектах (понад 7 разів), то зрозуміли, що у нас все попереду.

Вже те, що ми потрапили у фінал кейс-чемпіонату Farmi є нашою невеликою перемогою! А досвід, отриманий від спілкування з міжнародними фахівцями, підходами до професійних навичок, вміння працювати в команді стануть корисними в кар’єрному зростанні.

Ми у захваті від позитивного настрою та неоціненого досвіду, який отримали. Приймайте участь у таких проектах та перемагайте!

Керівник команди «FOODACADEMY»,
доцент кафедрибіоінженерії і води ОНАХТ, к.т.н.
Доценко Наталія Вікторівна

назад к списку