23 березня 2018 на кафедрі біоінженерії і води Одеської національної академії харчових технологій відбулася лекція на тему «Сучасні підприємства з виробництва мінеральних фасованих вод» для студентів і співробітників кафедри. Лекцію прочитала технолог підприємства ТзОВ «Вівас – М» Скліфос Г.В.
Технолог підприємства ТзОВ «Вівас – М» Скліфос Г.В. читає лекцію
Під час лекції вона розповіла про мінеральні води України, структуру і динаміку розвитку ринку мінеральних вод, сучасні вимоги до технології фасованих мінеральних вод, виробництв цієї продукції. Також лектор зупинилась на проблемі введення системи HACCP та сертифікації на підприємствах з розливу мінеральних вод.
Студенти і співробітники кафедри на лекції
Лекція супроводжується дискусією між лектором і слухачами
Значну увагу було приділено особливостям технологій і роботи підприємств ПАТ «Миргородський завод мінеральних вод» та ТзОВ «Вівас – М». Зокрема, слухачі дізналися про історію цих підприємств, асортимент готової продукції, систему водопостачання, технологічні схеми виробництва газованих і негазованих фасованих питних вод, технологічне обладнання ліній водопідготовки і розливу, а також різні організаційні заходи в діяльності зазначених вище підприємств.
Лекція пройшла цікаво, за темою лекції у слухачів виникало багато запитань, лекція супроводжувалась дискусією між слухачами і лектором. Колектив кафедри біоінженерії і води висловлює подяку технологу підприємства ТзОВ «Вівас – М» Скліфос Г.В. за змістовну і цікаву лекцію, і дуже сподівається, що така творча співпраця матиме продовження.
В.о. зав. кафедри БіВ,
д.т.н., с.н.с. Коваленко О.О.