Події факультету


Всеукраїнський студентський антикорупційний форум

26-28 лютого у м.Кіровоград відбувся Всеукраїнський студентський антикорупційний форум.

Його організаторам вдалося зібрати в центрі України найактивнішу молодь ВУЗів Украіни. На питання " Чому місцем проведення обрали саме Кіровоград?"

Сам організатор відповів:" Тільки люди із справжнім бажанням діяти зможуть потрапити до міста". Жарт вдався, оскільки і справді з розповідей учасників дорога для багатьох була не з легких. Отож, до участі у заході з 291 зареєстрованих анкет на конкурсній основі було відібрано лише 120. При відборі враховувалися мотивація претендентів, їх попередній досвід, погляди на боротьбу з корупцією, також було забезпечено гендерний та регіональний баланс. З м.Одеси було запрошено всього 9 осіб, двоє з котрих є студентками саме ОНАХТ. На зібрання лідерів зі всіх куточків країни були делеговані члени студентської ради академії: Арнаутова Ольга з факультету Технологіі вина та нанобіотехнологій та Ліщинська Аліна. Форум тривав три дні, в програму яких входили курс лекцій та тренінгів, ряд дискусій і просто приємно проведений час у колі нових знайомих.

Особливо цікавими були дискусії та тренінги, у ході яких було розглянуто шість блоків з питань:

1. Корупція при вступі в ВНЗ
2. Корупція в гуртожитках
3. Корупція в тендерних закупівлях
4. Корупція у навчальному процесі
5. Адміністративне втручання до роботи ОСС (органів студентського самоврядування)
6. Питання доброчесності та плагіату у навчальному процесі.

Питання були цікавими, обговорення бурхливими. Багато хто розповідав про те, що відбувається в їх вузах, в деяких моментах я була дуже здивована, та що радувало, те що весь час я пишалась нашою академією, що у нас такого немає і наскільки взагалі в нас все класно. Під час дискусій в учасників було завдання скласти положення, що необхідно внести до документу. Результатом Форуму стало ухвалення резолюції та створення Студентського антикорупційного бюро, яке стане майданчиком, що об'єднює студентські антикорупційні ініціативи.

По закінченню триденних навчань учасники отримали сертифікат, медіа додатки, та головне, освідомлення наскільки власне корупція негативно впливає на якість вищої освіти, та як власне з нею боротись. Час пролетів дуже швидко, хороша атмосфера, весела компанія, авторитетні наставники. Неймовірні враження від поїздки в бонус до її користі.


Всеукраїнський студентський антикорупційний форум  Всеукраїнський студентський антикорупційний форум 

назад к списку