Події факультету


Підсумки четвертого всеукраїнського конкурсу для школярів «Вода - основа життя»

22 березня 2017 р. в Одеській національній академії харчових технологій була представлена виставка робіт учасників четвертого Всеукраїнського конкурсу для школярів «Вода – основа життя»  і проведено голосування за визначення переможців конкурсу. Вже стало традицією приурочувати цей захід Всесвітньому дню водних ресурсів.

Для участі у конкурсі було надіслано багато різноформатних робіт від дітей з Одеської, Миколаївської, Вінницької і Хмельницької областей. Участь в конкурсі приймали діти віком від 8 до 17 років з НВК, гімназій, загально освітніх шкіл, шкіл мистецтв, центрів естетичного виховання, натуралістичних центрів.

Більшість конкурсних робіт (73 роботи) було представлено в номінації «Кращий малюнок про воду».  В номінації «Кращий літературний твір про воду» було представлено  14 робіт,  а в номінації «Кращий відеоматеріал про воду» - одна робота. Зі всіма роботами  конкурсантів можна ознайомитися на сайті кафедри технології питної води ОНАХТ www.aqua-technolog.оd.ua.

Інформацію про проведення і результати конкурсу також можна буде отримати із періодичного видання ОНАХТ - газети «Технолог».

Визначення переможців конкурсу  відбулося шляхом таємного голосування представників студентства академії, технікумів, коледжів і науково-педагогічного колективу ОНАХТ. Переможців конкурсу визначали  в номінації «Кращий малюнок про воду» за  двома віковими категоріями: перша  – діти віком від 6 до 10 років; друга - діти  віком від 11 до 16 років.  В інших номінаціях при визначенні переможців поділу на вікові категорії  не здійснювали із-за меншої кількості представлених робіт. Основними критеріями оцінки конкурсних робіт були особистий погляд дитини на проблеми, пов’язані із темою і завданнями конкурсу, оригінальність творчого задуму, змістовність, логічність, щирість, самостійність в роботі, композиційне рішення, художня виразність. Конкурс та виставка розкрили великий творчий потенціал учасників.

За результатами   голосування були обрані переможці.

Номінація  «Кращий малюнок про воду»:

Перша вікова категорія

I місце - робота «Вода - основа життя» Арсенича Артема, учня Красносільської ЗОШ Лиманського району Одеської області.

Керівник конкурсанта - Петляк К.І.

II місце - робота «Серце води» Павлової Олександри, учениці Красносільської ЗОШ Лиманського району Одеської області.

Керівник конкурсанта -  Ткаченко Ю.В.

III місце– робота «Казковий світ моря»  Босія Миколи, учня Крижопільської ЗОШ №1 Вінницької області.

Керівник конкурсанта  - Боса Т. Г.

Друга вікова категорія

I місце - робота «Вода - основа життя» Лазіс Марії, учениці Миколаївської ЗОШ №26.

Керівник конкурсанта -  Бобкова В.С.

II місце - робота «Вода - основа життя» Сапегіної Орини, учениці Ліськівської ЗОШ Одеської області.

Керівник конкурсанта - Бондаренко О.М.

IIІ місце - робота «Срібна вода» Первончук Єлизавети, учениці Випаснянської ДМШ м. Білгород-Дністровського Одеської області.

Керівник конкурсанта - Кузнецова Н. Ю.

Номінація «Кращий літературний твір про воду»:

I місце – робота «За здоров’ям на берег лиману» Клішенко Єлизавети, учениці  Одеської гімназії № 4.

Керівник конкурсанта - Спиридонова Ж.С.

IІ місце - робота «Збережімо воду» Яковлєвої Анастасії, учениці Калинівської ЗОШ Іванівського району Одеської області.

Керівник конкурсанта - Поліщук Г.П.

IIІ місце - робота «Пригоди Веселухи» Поворознюк Олександра, учня Первомайської станції юних натуралістів Миколаївської області.

 Керівник конкурсанта -  Герега І. Г.

Номінація  « Кращий відеоматеріал про воду»

I місце - робота «Програма практичних дій для збереження водних ресурсів України» Аль-Саєд Юлії, учениці Одеської гімназії №4.

Керівник конкурсанта - Іордан С. В.

Переможці конкурсу будуть нагороджені цінними подарунками та дипломами за підписом ректора Одеської національної академії харчових технологій, д.т.н., професора  Б.В. Єгорова.  Всі інші учасники, а також їх керівники отримають грамоти за активну участь у Всеукраїнському  конкурсі для школярів «Вода – основа життя».

Нагородження переможців і учасників конкурсу відбудеться під час урочистого відкриття VIIІ Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Вода в харчовій промисловості», яка проходитиме в Одеській національній академії харчових технологій 20 квітня 2017 року. Якщо конкурсант і його керівник не матимуть можливості прибути на урочисте нагородження, то призи вони отримають поштою.

Організатори конкурсу дякують всім школярам, які прийняли участь у конкурсі і бажають успіху в подальших творчих проектах. Також організатори конкурсу висловлюють подяку керівникам, вчителям, директорам шкіл та батькам конкурсантів за підтримку та допомогу   у проведенні конкурсу «Вода - основа життя».

За допомогу в організації голосування за переможців конкурсу колектив кафедри технології питної води  висловлює подяку ректорату Одеської національної академії харчових технологій та деканату факультету технології вина та туристичного бізнесу.

Секретар Оргкомітету конкурсу  Кормош К.Ю.

назад к списку