Події факультету


Про третю науково-практичну конференцію «Вода в харчовій промисловості» (Одеса, ОНАХТ, 29-30 березня 2012Р.)


Третя науково-практична конференція з міжнародною участю «Вода в харчовій промисловості» проведена на базі Одеської національної академії харчових технологій 29- 30 березня 2012р. та присвячена 110-й річниці ОНАХТ і Всесвітньому Дню Води, що проходив у цьому році під гаслом «Вода і продовольча безпека».

Організатори конференції - кафедра технології питної води ОНАХТ за підтримки:

  • Української водної асоціації
  • Асоціації виробників мінеральних та питних вод України
  • Міжнародної академії наук екології та безпеки життєдіяльності (МАНЕБ)
  • Асоціації виробників водоочисної техніки та доочищеної води (АВТ)
  • Виробничої компанії «Watermark»

У роботі конференції прийняли участь (з усними та стендовими доповідями) 219 учасників, в тому числі з інших ВНЗ, НДІ, підприємств - 177; з інших держав - 9 (з Росії - 6; Грузії - 1; США -1; Ізраїлю - 1), 17 аспірантів і пошукачів (в т.ч. з інших ВНЗ, НДІ - 8); 19 магістрантів та студентів (в т.ч. з інших ВНЗ, НДІ - 9); 175 викладачів (в т.ч. з інших ВНЗ, НДІ-132).

Крім викладачів та молодих науковців Одеської національної академії харчових технологій у роботі конференції прийняли участь співробітники установ Національної академії наук України (Інститут колоїдної хімії та хімії води ім. А.В. Думанського, Інститут теоретичної фізики ім. М. М. Боголюбова, Фізико-хімічний інститут ім. О. Богатського, Інститут технічної теплофізики, Головна астрономічна обсерваторія, Науково-інженерний центр радіогідрогеоекологічних полігонних досліджень), Національної Академії медичних наук України (Інститут гігієни і медичної екології ім. О. Марзеєва, Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.Громашевського), Національної академії аграрних наук України (Інститут біоенергетичних культур і цукрових буряків), 19 вищих навчальних закладів МОНіМС України, Російської академії наук, а також виробничих на науково-виробничих компаній та центрів («Йодіс», «ЯРК-Київ», «Укрводбезпека», «Watermark», «IDS Borjomi International», ВАТ «ІНФОКС» та інші).

Цікаві доповіді учасників конференції викликали багато запитань у слухачів та жваве їх обговорення, у якому активну участь брали також аспіранти та магістри кафедр технології питної води та біотехнології, консервованих продуктів і напоїв.

Збірка доповідей конференції містить 90 тез доповідей учасників конференції; 7 статей учасників конференції будуть надруковані у спеціальному випуску науково-практичного журналу «Харчова наука і технологія» (фахове виданнях України в галузі технічних наук).

По закінченні конференції учасники підтримали ініціативу проведення щорічних конференцій з проблеми «Вода в харчовій промисловості». У 2013 р. буде проведена наступна конференція - Всеукраїнська конференція молодих учених, аспірантів і студентів «Вода в харчовій промисловості», на яку будуть запрошені молоді учені та аспіранти з ВНЗ та НДІ країн СНД.



Вода в харчовій промисловості  Вода в харчовій промисловості  Вода в харчовій промисловості  Вода в харчовій промисловості 

назад к списку