Події факультету


24 травня – «День слов’янської писемності і культури»

На факультеті Технології вина та нанобіотехнологій 24 травня 2016 року відбулося свято «Дня слов’янської писемності і культури». В історії кожного народу є епохальні віхи, які червоною рискою відокремлюють часи, зміни і оновлення. Історія свята слов’янської писемності сходить до подій 9 століття н. е. Воно виникло в пам’ять про двох братів – Кирила та Мефодія, які дарували слов’янському світу можливість самовизначення та національної незалежності створивши алфавіт. В Україні День слов'янської писемності і культури  відзначають щорічно в день вшанування пам'яті святих рівноапостольних Кирила і Мефодія.

Книга – одне з найбільших чудес, створеною людиною. З тих пір, як люди навчилися писати, свою всю мудрість вони довірили книгам. Книги відкривають нам світ, допомагають уявити минуле, заглянути в майбутнє. В книжках ми можемо побачити історію та життя українського народу, інших народів світу, красу природи та людських почуттів, велич міст, історії кохання та журби. Саме мова — це характер народу, його пам’ять, історія і духовна могутність. У ній відбиваються звичаї, традиції, побут народу, його розум і досвід, краса і сила душі.

Дитині в душу западала
Та пісня мами колискова,
А згодом на весь світ звучала
Співуча українська мова

Велика подяка всім нашим студентам, які приймали участь у підготовці та проведенні свята. Окреме спасибі Директору студклубу Котилевич Неллі Казимирівні, старшому викладачу кафедри соціології, філософії та права Польовій Світлані Євгенівні за надану колекцію ляльок в національних костюмах слов’янських народів та Кормош Катерині Юріївні за підготовку танцю дитячого колективу «Еліт-данс».

Заст. декана факультету Технології вина та нанобіотехнологій
Афанасьєва Тетяна Миколаївна

24 травня – «День слов’янської писемності і культури»   24 травня – «День слов’янської писемності і культури»   24 травня – «День слов’янської писемності і культури»   24 травня – «День слов’янської писемності і культури»   24 травня – «День слов’янської писемності і культури»   24 травня – «День слов’янської писемності і культури»  

назад к списку