Події факультету


La Dive Bouteille

Ще рік тому мені складно було навіть уявити, що я потраплю на одну з найбільших подій у світі натуральних вин, – салон «La Dive Bouteille». Проте життя вкрай непередбачуване і саме на цьому заході мені пощастило побувати взимку 2016 року.

«La Dive Bouteille» – щорічний захід, який проводиться на території Франції; це «свято» натуральних вин, як його називають організатори. Там представляють свій продукт чимало виноробів з багатьох французьких регіонів, а також винороби з інших країн: Італії, Іспанії, Словенії, Грузії, Австралії, Америки тощо. Спільною рисою всіх учасників є те, що вина, які вони виробляють, виготовлені без додавання продуктів ненатурального походження.

Цьогорічний салон став вже сімнадцятим поспіль та проходив у місті Сомюр (регіон Країна Луари) у величезному комплексі печер, що є власністю винного дому Ackerman. Захід тривав два дні – 31 січня та 1 лютого – і просто вражав своєю масштабністю. Цього року було представлено більше ніж 180 виноробень з 11 країн, а кількість відвідувачів з різних куточків Землі складала більш ніж 10 тисяч щодня.

«La Dive Bouteille» справді асоціюється зі святом – святом вина, святом життя. Тут зустрічаються друзі, відбуваються нові знайомства, постійно лунає музика та сміх. Крім того можна насолодитись усіма можливими видами та сортами вина, а також поспілкуватися з людьми, що безпосередньо приймали участь у його виготовленні, дізнатись чимало нового та цікавого.

Власне мені пощастило побувати на салоні не тільки в якості відвідувача – я була одним з представників «Domaine Bobinet» (виноробні, де восени 2015 року проходила стажування). Протягом майже двох днів моїм основним завданням було посміхатися та проводити дегустації представлених вин, відповідати на різноманітні питання та навіть встановлювати контакт з імпортерами.

«La Dive Bouteille» запам’ятався мені шаленим виром: тисячі людей, десятки акцентів, усміхнені обличчя, «бажаєте скуштувати наше ігристе вино?», постійно повні келихи та невщухаючий гомін. Це був неймовірний досвід, який залишиться у моїй пам'яті дуже яскравим спогадом.

Кручек Руслана, студентка 3 курсу факультету Технологіі вина та нанобіотехнологій.


La Dive Bouteille  La Dive Bouteille  La Dive Bouteille  La Dive Bouteille  La Dive Bouteille  La Dive Bouteille 

назад к списку